کانال تلگراممون راه‌اندازی شد 😍 میبینمت ...
سبد خرید

ریدایرکت 301 چیست؟ آیا ریدایرکت 301 برای سئو خوب است؟

ریدایرکت 301 چیست؟ آیا ریدایرکت 301 برای سئو خوب است؟

ریدایرکت 301 نشان می دهد که صفحه وب یا منبع به طور دائم از یک مکان به مکان دیگر منتقل شده است.
با ارسال کد پاسخ وضعیت “HTTP 301 Moved Permanently” به مرورگر یا خزنده وب همراه با URL مقصد جدید کار می کند.

ریدایرکت 301 رایج ترین روش ریدایرکت است که در آموزش سئو به صورت کامل توضیح داده ایم.
برخلاف ریدایرکت 302 (ریدایرکت موقت)، ریدایرکت 301 به موتورهای جستجو سیگنال می دهد که باید URL منبع موجود در فهرست خود را به یک آدرس جدید به روز کنند. برای بازدیدکنندگان وب سایت، هیچ تفاوتی بین ریدایرکتهای 301 و 302 وجود ندارد.

چرا ریدایرکت 301 مهم هستند؟

اگر بخشی از محتوا را از یک URL خاص منتقل کنید و شخصی سعی کند از آن بازدید کند، با خطای “صفحه 404 یافت نشد” مواجه می شود. ریدایرکت 301 از آن جلوگیری می کند و بازدیدکنندگان وب سایت و خزنده های موتور جستجو را به URL جدید هدایت می کند.
علاوه بر این، روش ریدایرکت 301 ارزش لینک را از URL قدیمی به آدرس جدید منتقل می کند، به این معنی که رتبه صفحه حفظ می شود.

همانطور که جان مولر از گوگل می گوید:
“در بیشتر موارد این مشکلی نیست. ما می توانیم رتبه صفحه را از طریق ریدایرکت های 301 و 302 ارسال کنیم. اساساً آنچه در آنجا اتفاق می افتد این است که ما از این ریدایرکتها برای انتخاب یک متعارف استفاده می کنیم. با انتخاب یک متعارف، همه سیگنال هایی را که به آن URL ها می روند روی URL متعارف متمرکز می کنیم.”

با این گفته، در اینجا نمونه هایی از زمان استفاده از ریدایرکت 301 آورده شده است:

  • وقتی می خواهید محتوایی که به مکان جدیدی منتقل شده است با URL قدیمی قابل دسترسی باشد
  • زمانی که می خواهید یک وب سایت را به طور دائم به یک دامنه جدید منتقل کنید
  • هنگامی که می خواهید اطمینان حاصل کنید که همه صفحات از طریق استاندارد URL ترجیحی مانند HTTPS قابل دسترسی هستند
  • زمانی که می خواهید چندین صفحه یا وب سایت را ادغام کنید

چگونه ریدایرکت های 301 را پیاده سازی کنیم؟

چندین راه مختلف برای پیاده سازی ریدایرکت های 301 وجود دارد. انتخاب شما به سرور و CMS مورد استفاده وب سایت شما بستگی دارد.
با این حال، رایج ترین روش، روشی است که شامل ویرایش وب سایت می شود. فایل htaccess که در دایرکتوری ریشه وب سایت شما یافت می شود.

برای مثال اگر به دنبال ایجاد ریدایرکت برای یک صفحه هستید، به سادگی خط کد زیر را اضافه کنید:

Redirect 301 /old-page.html /new-page.html

نکته ای که قبل از ادامه باید به خاطر بسپارید این است که انواع مختلفی از وب سرورها وجود دارد، بنابراین ممکن است وب سایت شما روی سرور آپاچی اجرا نشود – که تنها سروری است که از “htaccess”

در آن صورت، این دستورالعمل ها برای شما کار نمی کند. در عوض، اگر سایت شما روی Windows/IIS اجرا می‌شود، می‌توانید این راهنما را بررسی کنید – و اگر روی Nginx اجرا شود.

اگر از وردپرس استفاده می‌کنید، می‌توانید با استفاده از افزونه سئو، فرآیند پیاده‌سازی ریدایرکت‌های 301 را ساده کنید:

RankMath رایگان است و این ویژگی را در خود دارد. یکی دیگر از گزینه های کاربران وردپرس، افزونه Redirection رایگان است که به شما امکان می دهد به راحتی ریدایرکت ها را ایجاد و مدیریت کنید.

نحوه پیدا کردن و رفع مشکلات ریدایرکت 301 در سایت !

هنگام تلاش برای شناسایی مسائل فنی سئو – از جمله مشکلات با ریدایرکت 301 – بهترین رویکرد استفاده از خزنده های وب سایت است که برای این منظور طراحی شده اند.
Ahrefs Site Audit and Webmaster Tools این فرآیند را ساده می کند – و یافتن هر گونه خطای ریدایرکت 301 را آسان تر می کند.

نحوه پیدا کردن و رفع مشکلات ریدایرکت 301 در سایت !

 

در اینجا نحوه شناسایی هر گونه مشکل مربوط به ریدایرکت 301 آمده است – و برای رفع آنها چه کاری می توانید انجام دهید:
در اینجا رایج ترین مشکلات مربوط به ریدایرکت 301 آمده است – و کارهایی که می توانید برای رفع آنها انجام دهید.

1. صفحات HTTP

با توجه به مزایای مرتبط با امنیت و این واقعیت که گوگل HTTPS (پروتکل انتقال ابرمتن امن) را به عنوان یک سیگنال رتبه بندی در سال 2014 به رسمیت شناخت، داشتن گواهی SSL و مهاجرت از HTTP به HTTPS منطقی است.

هنگام مهاجرت به HTTPS، معمولاً توصیه می شود این کار را با استفاده از ریدایرکت های 301 انجام دهید. با این حال، ممکن است با مشکلاتی مانند عدم اجرای ریدایرکت HTTP به HTTPS در تمام صفحات مواجه شوید.

بنابراین، برای اطمینان از اینکه بازدیدکنندگان وب سایت شما واقعاً نسخه HTTPS وب سایت شما را می بینند، از ابزارهای موجود برای خزیدن سایت خود استفاده کنید و گزارش صفحات داخلی را برای هر گونه مشکل بررسی کنید.

کامل‌ترین راهنمای تحقیق کلمات کلیدی + معرفی بهترین سئو ابزارها
خواندن

2. ریدایرکت زنجیره ها

هنگامی که بیش از یک ریدایرکت بین URL اصلی و صفحه مقصد وجود داشته باشد، به آن “زنجیره ریدایرکت” می گویند.
در حالی که Googlebot با دنبال کردن این زنجیره ریدایرکتها مشکلی ندارد، ممکن است سرعت کار را کاهش دهد و بر تجربه کاربر تأثیر منفی بگذارد. این یک مسئله مهم نیست، اما توصیه می شود که مستقیماً به صفحه مقصد هدایت شوید.
اگر این امکان پذیر نیست، تعداد ریدایرکتها را در “زنجیره” خود کم نگه دارید – نه بیشتر از سه یا حداقل کمتر از پنج.

3. ریدایرکتهای شکسته

ریدایرکتهای شکسته پیوندهایی هستند که کاربر (و موتور جستجو) را به یک صفحه مرده هدایت می کنند – یا به طور خاص، صفحه ای که کد وضعیت پاسخ HTTP 404 یافت نشد را برمی گرداند.
مشکل این پیوندهای به اصطلاح “مرده” یا شکسته این است که هیچ راهی برای ربات های گوگل یا کاربران برای دسترسی به صفحه مقصد وجود ندارد، به این معنی که احتمالاً وب سایت را ترک خواهند کرد.

هنگامی که ریدایرکتهای شکسته را در گزارش صفحات داخلی شناسایی کردید، می توانید خطاها را با روش های زیر برطرف کنید:

  • حذف پیوندهایی که به URL هدایت شده اشاره می کنند
  • بازیابی صفحه مرده (در صورتی که به طور تصادفی حذف شده باشد)

4. 301 ریدایرکت در نقشه سایت

نقشه سایت لیستی از تمام صفحات یک سایت است که می خواهید گوگل – یا هر موتور جستجوی دیگری – آنها را پیدا و فهرست کند. به این ترتیب، فقط باید شامل صفحات متعارف و قابل نمایه سازی باشد که می خواهید در نتایج جستجو نشان داده شوند.
و از آنجایی که ریدایرکت 301 دائمی است و به این معنی است که URL اولیه دیگر مورد استفاده قرار نمی گیرد، نگه داشتن چنین صفحاتی در نقشه سایت شما فایده ای ندارد زیرا گوگل به خزیدن آنها ادامه می دهد.

برای پیدا کردن و حذف ریدایرکت های 301 از نقشه سایت خود، می توانید یکی از موارد زیر را انجام دهید:

  • به URL نقشه سایت (“domain.com/sitemap_index.xml” یا “domain.com/sitemap.xml”)، همه URL ها را دانلود کنید و سپس از یک بررسی کننده کد وضعیت HTTP رایگان استفاده کنید.
  • از حسابرسی سایت Ahrefs برای خزیدن سایت خود استفاده کنید ، خطاهای “3XX redirect in sitemap” را در نمای کلی گزارش بررسی کنید، و آنها را با URL ریدایرکت جایگزین کنید.

5. لینک های ریدایرکت خارجی

اگر سایت شما حاوی پیوندهایی به وب‌سایت‌های شخص ثالث مرتبط است، عاقلانه است که هر از گاهی پیوندهای ریدایرکت خارجی «بد» را بررسی کنید.
گاهی اوقات منبعی که به آن پیوند می دهید به جای دیگری هدایت می شود، به این معنی که URL اکنون به صفحه دیگری اشاره می کند – صفحه ای که ممکن است نامربوط یا بالقوه مضر باشد.

لینک های ریدایرکت خارجی

 

تا زمانی که مشکلات مربوط به پیوندهای ریدایرکت خارجی را بررسی نکرده باشید، هیچ راهی برای اطلاع از این اتفاق نخواهید داشت – و به صورت ناخواسته به پیوند دادن به آن ادامه خواهید داد.
می‌توانید از ابزار حسابرسی سایت Ahrefs یا Webmaster Tools برای کشف هر پیوندی که منجر به URLهای خارجی 301 می‌شود استفاده کنید و آنها را به صورت دستی حذف کنید.

 

کلام آخر

ریدایرکت 301 یکی از مهمترین و اساسی‌ترین تکنیک‌های سئو است که در بهینه‌سازی سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع ریدایرکت برای انتقال دائمی وبسایت از یک آدرس به آدرس دیگر استفاده می‌شود.

ریدایرکت 301 تأثیر قابل توجهی بر رتبه‌بندی و نتایج جستجو در موتورهای جستجو دارد. با استفاده از این نوع ریدایرکت، تمام ارجاعات و لینک‌های قدیمی به صفحه اصلی سایت را هدایت می‌کنید و به موتورهای جستجو نشان می‌دهید که صفحه جدید دارای محتوای معتبر و به‌روز است.

علاوه بر تأثیر مستقیم در جستجوی عمومی، ریدایرکت 301 نیز تأثیرات مثبت دیگری مانند بهبود تجربه کاربری، کاهش شکستن لینک‌ها و حفظ قدرت لینک‌ها برای سایت دارد. با استفاده از این روش، کاربران و موتورهای جستجو به صورت مستقیم به صفحه مورد نظر هدایت می‌شوند و از تجربه سئوی بهتری برخوردار می‌شوند.

در کل، ریدایرکت 301 در سئو اهمیت بسیاری دارد و به کمک آن می‌توانید تغییرات و بهبودهای سایت خود را به صورت مطمئن و بدون از دست دادن لینک‌ها و رتبه‌بندی‌های قبلی اعمال کنید.

خیلی ممنون! که تا اینجای این مقاله از آکادمی امیرحسین صداقت با ما همراه بودید. نظرات خودتونو در انتهای همین صفحه با ما در میان بزارید.

 

مقاله مرتبط پیشنهادی انگلیسی 301 Redirect

یادت نشه حتما آموزش سئو رایگان رو ببینی!

چقدر از این صفحه راضی بودید؟

روی ستاره آخر کلیک کنید و بیشترین امتیاز رو بدید!

میانگین امتیازات / 5. ستاره ها:

اولین نفری باشید که به این مقاله ستاره میدید!

متاسفیم که این پست برای شما مفید نبود 🙁

کمک کنید این مقاله رو بهبود بدیم!

به ما بگین چگونه می توانیم این پست را بهبود دهیم؟

دیدگاه‌ها ۰